nën52014
Ushqimet dhe perimet që luftojnë diabetin
Shoqata Amerikane e Diabetit ka paraqitur një pasqyrë të ushqimeve dhe aktiviteteve që duhet të kryhen në mënyrë që të mbajmë larg diabetin. Të dhënat e mbledhura nga studime të ndryshme, tregojnë se si frutat, perimet dhe një djetë e ekuilibruar ul riskun për diabet...
dhj242014
Ushqyerje korrekte për lëkurë të shëndetshme
Nutrikozmetikë është termi i krijuar nga bashkimi i vetive kimike, ushqyese dhe mjekësore që nënvizon marrëdhënien gjithnjë e më të ngushtë mes mirëqenies së lëkurës, ushqimeve dhe përbërësve të tyre me veprim specifik.
dhj292014
Mikroushqyesit mbrojnë lëkurën në dimër
Disa mikroushqyes të marrë në rrugë orale e mbrojnë në mënyrë efektive lëkurën nga ndryshimet e temperaturave gjatë dimrit dhe ndihmojnë parandalimin e plakjes.
jan142016
Gatimi i duhur i ushqimeve për të kufizuar humbjet e vitaminës C
Perimet përmbajnë komponentë bioaktivë që mund të modifikohen lehtësisht nga trajtimet termike para konsumit. Nxehtësia e ndryshon strukturën e matricës bimore, duke eliminuar përbërësit më të vlefshëm. Për shembull një trajtim termik i butë i pasuar nga një ftohje e shpejtë, çaktivizon enzimat bimo
sht72016
Vitamina C kundër kataraktit
Vitamina C nuk lufton vetëm të ftohtin dhe sëmundjet tipike të stinës së dimrit, por ndihmon edhe kundër kataraktit. Mbi këtë argument është zhvilluar një studim i publikuar në revistën “Ophthalmology” i koordinuar nga Christopher Hammond, profesor i oftamologjisë në “Kings College London”.
tet262017
Vitaminat gjatë shtatzënisë reduktojnë riskun për autizëm te fëmija
Administrimi i preparateve multivitaminike në fazat e para të shtatzënisë lidhet me një risk të reduktuar për çrregullime të spektrit autik (Asd) te pasardhësi, sipas një studimi vëzhgues të sapopublikuar në British Medical Journal. “Çrregullimet e spektrit autik përfshijnë një seri kushtesh, mes të