tet272014
Ja cilat janë bazat ushqyese për një dietë vegane optimale
Si të kuptojmë se sa e përshtatshme mund të jetë një dietë për ne? Duke konsideruar jo vetëm vlerat ushqyese, por edhe aftësinë e saj për të kënaqur aspektet që kanë të bëjnë me sferën personale dhe kuptimin që çdo individ i jep ushqimit
nën52014
Ushqimet dhe perimet që luftojnë diabetin
Shoqata Amerikane e Diabetit ka paraqitur një pasqyrë të ushqimeve dhe aktiviteteve që duhet të kryhen në mënyrë që të mbajmë larg diabetin. Të dhënat e mbledhura nga studime të ndryshme, tregojnë se si frutat, perimet dhe një djetë e ekuilibruar ul riskun për diabet...
nën212014
Një aleate e çmuar kundër Alzheimerit
Ekziston një recetë me cilësi organoleptike dhe ushqyese të veçanta. Ajo ka një përmbajtje të lartë acidesh yndyrore omega 3, vitamina B1, B6, B12, pak bakër dhe është i këshillueshëm për personat që vujanë nga sëmundjet neurodegjenerative
mar232016
Omega-3: një formulim i ri i dobishëm në parandalimin kardiovaskular
Omega-3 përfaqësojnë shembullin interesant të substancës që është njëkohësisht ushqim, integrator dhe bar. Prej dekadash dihet se acidet yndyrore polinsature omega-3 mund të kenë një rol të çmuar në parandalimin kardiovaskular. Këto acide yndyrore esenciale, që nuk prodhohen në organizëm, janë të pr
dhj62016
Omega3 dhe oriz i kuq, ja se kur të këshillohen në farmaci
Omega3 dhe orizi i kuq i fermentuar janë dy nutraceutikë që farmacisti mund t’iu këshillojë pacientëve që paraqiten në farmaci me vlera të triglicerideve dhe kolesterolit pak më të larta se normalet. “Të rriturit ku risku kardiovaskular nuk është shumë i lartë duhet të marrin trajtim jo farmakologji
jan232017
Omega-3 në shtatzëni ulin riskun për astmë te fëmijët
Suplementimi me acide yndyrore polinsature n-3 në zinxhir të gjatë (n-3 LCPUFA) në tremujorin e tretë të shtatzënisë ul te fëmija riskun për astmë, frymëmarrjen me pengesa dhe infeksionet respiratore. Ja përfundimet e publikuara në “New England Journal of Medicine” në studimin danez COPSAC (Copenhag