tet232014
Ortoreksia, mania e ushqyerjes së shëndetshme që dëmton shëndetin
Ekziston një vijë ndarëse shumë e hollë mes të ushqyerit me kujdes dhe manisë për ushqime të shëndetshme, edhe pse paradoksale, kapërcimi i këtyre limiteve kthehet në sëmundje sepse çon në eleminimin drastik të shumë ushqimeve dhe limitimin e jetës sociale...
nën52014
Farmacistët përfshihen në luftën kundër hiperkolesterolemisë
Për tre muaj, nga tetori në dhjetor, farmacistët italianë të Rete Farmacisti Preparatori (Farmacistët që merren me përgatitjen galenike) do të japin informata dhe këshilla praktike për të parandaluar hiperkolesteroleminë në farmacitë e tyre
nën62014
Barnat bimore në tavolinë: vetitë e perimeve
Shëndeti nuk kërkohet larg nesh. Edhe te perimet që sjellim në tryezën tonë, mund të gjejmë disa barna bimore të vërteta. Megjithatë, është e rëndësishme të dini se cila është mënyra më e mirë për t'i përgatitur dhe ruajtur ato.
maj202015
Listerioza, shkaqet dhe parandalimi
Listerioza, infeksioni i rrallë por në rritje të vazhdueshme gjatë viteve të fundit, ekspozon ndaj risqeve serioze disa kategori të ndjeshme konsumatorësh. Është një nga sëmundjet më të zakonshme ushqimore të viteve të fundit, e shkaktuar nga Listeria monocytogenes, forma patogjene e një familjeje s
gus72015
Gjurma e farmacistit në historinë e ushqimeve
Farmacistët përgjatë kohërave kanë kontribuuar në zbulimin dhe përpunimin e disa prej ushqimeve që përdoren gjerësisht sot. Më i njohur është rasti i Coca-cola-s. Pija lindi në vitin 1886 në Atlanta nga një shurup me ujë, sheqer dhe ekstrakte bimore