shk202018
Sa e shtojnë rrezikun për kancer, ushqimet shumë të përpunuara?
Ekziston një lidhje mes konsumimit të ushqimeve shumë të përpunuara dhe zhvillimit të kancerit. Kjo nuk është më një hipotezë, por rezultat i një studimi të publikuar në British Medical Journal. «Janë të nevojshme thellime të tjera në këtë çështje, pasi...
kor182018
Rënia konjitive mund të frenohet me trajtim ushqimor
Një trajtim ushqimor specifik, i ndjekur për të paktën 2 vjet, që nis menjëherë pas konfirmimit diagnostikues të rënies konjitive të lehtë, mund të ndihmojë në mënyrë konkrete në ruajtjen e indeve të trurit, duke stabilizuar...
kor232018
Molusqet: Si t’i njohësh dhe t’i konsumosh pa rrezikuar
Midhjet janë molusqet dy guaskore më të konsumuara. Bëhet fjalë për ushqime të cilat përfliten shpesh për rreziqet e mundshme të lidhura me aspektet higjienike të produktit. E megjithatë, duhet rikujtuar se ato...