jan52015
Bum sinjalizimesh për efektet anësore të barnave
Me thuajse 41 mijë sinjalizime, 2014 ishte viti në të cilin Italia arriti pikun (mbi mesataren evropiane) e efekteve anësore nga barnat dhe burimet kryesore të informimit pas mjekëve të spitalit, janë farmacistët
jan272015
Nga pema e çajit një kurë për Acne vulgaris
Pema e çajit e ka origjinën nga Australia. Ajo është përdorur gjerësisht nga aborigjenët shumë kohë më parë se anglezët ta zbulonin në shekullin XVIII. Vaji esencial i përftuar nga gjethet e saj është efikas në trajtimin e akneve
mar112015
Mjalti dhe cilësitë e tij natyrale mjekësore
Mjalti përmban 40% fruktozë, 30% glukozë, 5% sakarozë dhe 20% ujë. Gjithashtu përmban aminoacide të ndryshme, anti-oksidantë, vitamina, minerale, glukozë oksidazë, të cilat prodhojnë peroksid hidrogjeni dhe acid glukonik
mar182015
Administrata amerikane e barnave miraton një anti-bakterial të ri
Administrata e Barnave dhe Ushqimit në SHBA ka miratuar Ceftazidimën-avibactam në kombinim me Metronidazolin, një bar i ri antibakterial për trajtimin e të rriturve me infeksione të ndërlikuara intra-abdominale dhe të traktit urinar, mes të cilave ato të veshkave (pielonefriti).
dhj32015
Antistaminikët, efekte minimale kundër simptomave të të ftohtit të zakonshëm
Te personat e rritur antsitaminikët kanë një efekt pozitiv pak më superior se placeboja në lehtësimin e simptomave të kombinuara me të ftohtin e zakonshëm, megjithatë efekti është afatshkurtër. Në një revizionim “Cochrane” ka identifikuar 18 studime mbi këtë temë duke përfshirë në total rreth 4342
shk202017
ECDC, Raporti vjetor mbi vëzhgimin e antimikrobiko-rezistencës në Evropë
Qendra Evropiane për Parandalimin dhe Kontrollin e sëmundjeve (ECDC) ka publikuar Raportin Vjetor mbi vëzhgimin e rezistencës antimikrobike në Evropë. Rezultatet e prezantuara bazohen në të dhënat e 2015-s për infeksionet e sinjalizuara në rrjetin e survejimit “Ears-Net” (Antimicrobical Resistance S
mar12017
Raporti i Bashkimit Evropian mbi rezistencën bakteriale ndaj antimikrobikëve
Bakteret vazhdojnë të tregojnë rezistencë ndaj antimikrobikëve më të përdorur te njerëzit, kafshët dhe ushqimet, sipas raportit të fundit mbi rezistencën antimikrobike të baktereve, të zhvilluar nga Autoriteti Evropian për Sigurinë Ushqimore (EFSA) dhe nga Qendra Evropiane për Parandalimin dhe Kontr